ijlp-logo-def-headerwebsite350-5077
ijlpheaderbanner5-1280-2503.1280x0
VEILIG SCHAATSEN
OP NATUURIJS

Veilig schaatsen op natuurijs

De KNSB heeft veilig schaatsen op natuurijs hoog in het vaandel. Ieder jaar vallen er op natuurijs gewonden, soms met ernstige afloop. In enkele gevallen gaat het helemaal mis. 

Na twee winters zo goed als geen natuurijs, kan het weer alle kanten op. Het zou ook een winter kunnen zijn als 2010- 2011 met bijna een 11-stedentocht. Het jaar daarna was ook een goede natuurijswinter.

De kennis en alertheid over natuurijs is na twee jaren zonder natuurijs natuurlijk wat weggezakt. Sommige jongere schaatsers zullen er zelfs helemaal onbekend mee zijn. 

Op de website: www.veiligheidopnatuurijs.nl is informatie te vinden over “ijslezen”.  Ook bij de KNSB website kun je lezen over veiligheid op natuurijs, klik daarvoor op de volgende link: knsb.nl/toerschaatsen/toertochten/tips_uitrusting_veiligheid_natuurijs/ .

Op beide pagina’s kun je lezen over de “Natuurijs Veiligheidsset”; compact, licht en zeer betaalbaar. De set bestaat uit een werptouw om iemand anders uit een wak te kunnen halen en een priem om jezelf te redden mocht er niemand anders kunnen helpen.

Schaatsen op natuurijs moet een genot blijven, help je ons mee?