Woord van de voorzitter

Winter 2022-2023

Zeer gewaardeerde lezer,

Het schaatsen op natuurijs is in december 2016 opgenomen op de lijst van de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.
Wij zijn niet chauvinistisch, maar als er kans is op natuurijs dan ontstaat er een landelijke epidemie, een gezamenlijke gekte waarbij iedereen naar schaatsen, mutsen en wanten zoekt en massaal worden dan onze prachtige Loosdrechtse Plassen bezocht en is ons mooie dorp voor vele Nederlanders een logische bestemming.

Wanneer de winterse kou het toelaat staan de vele vrijwilligers van IJsclub de Loosdrechtse Plassen klaar om, samen met hulpdiensten en in overleg met diverse overheidsinstanties, niet alleen onze mede-Loosdrechters maar ook vele duizenden schaatsers van buiten ons dorp  te ontvangen en om het verloop van de Loosdrechtse natuurijs evenementen gestructureerd en soepel te laten verlopen met plezier en veiligheid als belangrijkste doelstellingen.

Daar is de IJLP klaar voor, ten minste nog wel!!
De vrijwilligers zetten zich voor 100 % in maar kunnen niets zonder de inkomsten van het lidmaatschapsgeld van de leden voor het aanschaffen, de opslag en het onderhouden van de machines en materialen die nodig zijn om bij ijs ingezet te worden voor mooie geveegde toertocht- en westrijd banen.
Ook in winters dat het niet mogelijk is om te schaatsen moeten deze kosten worden gemaakt.

Vooral in jaren zonder natuurijs is het dus belangrijk om als schaatsliefhebber lid te zijn van IJsclub de Loosdrechtse Plassen

Goede groet,
Uw voorzitter, Len Veerman

Alles over schaatsen